tennis-ball

De Club

Een warm familiebedrijf

Een club die opgericht werd als voetbalvereniging, groeide uit tot een sportcentrum met een uitgebreid aanbod voor jong en oud.

Sporting Club Hove VZW is een rasecht familiebedrijf dat wordt overgedragen van generatie op generatie. De aanvankelijke stichters, Julien en Angèle Pyl, gaven de toorts door aan zoon Rolf Pyl en zijn echtgenote Marina Schellens. Recent trad ook dochter Jara Pyl in de voetsporen van haar ouders en grootouders en draagt ze haar steentje bij in de dagdagelijkse administratieve werking van de club.

IMG_0460

In 1968 werd de club opgericht als een voetbalvereniging en bestond de accommodatie uit enkel een grote chalet met voetbalvelden aan weerszijden. Bij de aanleg van de eerste tennisvelden was het succes zo groot dat de bestaande voetbalvelden moesten wijken voor het aanleggen van nog meer tennisvelden.

Het succes van de club kwam in een stroomversnelling terecht. Het toenmalige tennisaanbod werd doorheen de jaren uitgebreid met indoor tennisvelden, tafeltennis, snooker en biljart, squash, beachtennisvelden en padelvelden.

Familie Pyl wordt dagelijks ondersteund door een team enthousiaste vrijwilligers. Dankzij de samenwerking met DTA Tennisschool, onder leiding van Tommy Huysegoms, kan je ook op de club terecht wanneer je graag interessante tennis- en padelstages of lessen wil volgen. Charro, die ook deel uitmaakt van de familie Pyl, biedt personal training lessen aan met fantastische resultaten.

Vandaag de dag staat Sporting Club Hove bekend als een sportcentrum met uitgebreid aanbod voor jong en oud!

tennis-ball

Ons team

De kracht achter de club